E.ON renunta la ENERGIA NUCLEARA

Miercuri, 10 August 2011, ora 12:13
1658 citiri
E.ON renunta la ENERGIA NUCLEARA

Compania germana E.ON, prezenta si pe piata locala, a anuntat ca va renunta la energia nucleara si a precizat ca va inchide, treptat, toate centralele nucleare pe care le are, pana in 2022. In plus, compania a declarat ca va reduce dividendele si ca va concedia 11.000 de angajati, anunta Mediafax.

Cea mai mare companie de utilitati din lume dupa vanzari a anuntat de asemenea scaderea estimarilor privind profitul ajustat inainte de dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) pentru acest an la 9,1-9,8 miliarde euro, de la 10,7-11,4 miliarde euro.

De asemenea, E.ON a redus prognoza pentru profitul net ajustat din 2011, de la 3-3,7 miliarde euro la 2,1-2,6 miliarde euro.

Pietele nu vor reactiona cu surprindere la aceste ajustari, deoarece au anticipat in ultimele saptamani deteriorarea perspectivelor financiare ale grupului, a declarat pentru Reuters un analist german.

E.ON a aratat ca va revizui structura operatiunilor, anticipand reducerea numarului de angajati cu pana la 11.000 pe termen mediu, reprezentand 14% din personal la 30 iunie.

Guvernul german a decis sa inchida treptat toate centralele nucleare pana in anul 2022, in urma cutremurului devastator din luna martie din Japonia, care a fost urmat de un val tsunami catastrofal si de cea mai grava criza atomica din ultimii 25 de ani la centrala de al Fukushima.

Actiunile E.ON au pierdut circa o treime din valoare de la inceputul anului, dar sunt in urcare cu 0,9% in sedinta de miercuri la Frankfurt.

Numarul angajatilor E.ON a scazut deja cu 7% in acest an, de la 85.105 la 79.158, dar grupul a precizat ca noile concedieri vor afecta in principal pozitii administrative.

Compania a redus dividendul estimat pentru 2011 de la 1,3 euro pe actiune la 1 euro pe actiune.

Vanzarile E.ON au crescut cu 20% in primul semestru, la 53 miliarde euro, de la 44,3 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#e.on, #energie nucleara, #dividende energie nucleara, #angajati e.on , #Energie nucleara