Unitatea 1 de la Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 12:11
1645 citiri
Unitatea 1 de la Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National

Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National miercuri noapte, la ora 23,16, anunta societatea nationala Nuclearelectrica.

"Activitatile de reconectare s-au desfasurat respectand procedurile centralei, precum si normele de protectie si securitate, fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului", se precizeaza intr-un comunicat de presa al companiei, citat de Agerpres.

Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavoda s-a oprit automat duminica la ora 16,20, din cauza intreruperii alimentarii unui circuit de comanda si control.

"Toate sistemele au raspuns conform proiectului si nu au fost identificate alte defectiuni. In timpul activitatii de oprire nu a fost afectata securitatea nucleara a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator. Au fost luate masurile tehnice si organizatorice pentru ca durata de remediere sa fie cat mai scurta si in conditii de siguranta", precizau reprezentantii companiei la inceputul acestei saptamani.

Oprirea reactorului 1 a venit la numai cateva zile dupa ce au existat probleme si la celalalt reactor functional al centralei nucleare.

Luni, 21 octombrie, Unitatea 2 a fost deconectata de la reteaua nationala pentru remedierea unor defectiuni aparute la unul dintre transformatoarele de alimentare, potrivit Nuclearelectrica, si a fost reconectata la sistemul energetic national sambata dimineata.

Cele doua reactoare ale centralei de la Cernavoda, cu o putere de 700 de MW fiecare, asigura aproape 20% din productia de energie electrica a tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactor Nuclearelectrica, #reconectare reactor centrala Cernavoda, #centrala nucleara cernavoda, #Sistem Energetic National , #Energie nucleara