Ai vazut noile panouri solare produse de Panasonic pentru Tesla?

Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 00:00
16470 citiri
Ai vazut noile panouri solare produse de Panasonic pentru Tesla?
Foto: Tesla

Tesla este pe punctul de a da lovitura cu noile panouri solare destinate gospodariilor, acestea imitand perfect un acoperis normal de casa, cel putin pentru un privitor de la nivelul solului.

Compania a postat cateva imagini cu noile produse, iar producatorul aminteste si ca noile panouri au o durata de viata mai mare decat a celor folosite in prezent, mentioneaza revista Quartz.

Spre deosebire de instalatiile fotovoltaice masive care se gasesc in prezent in comert, designul panourilor concepute de Tesla este mult mai discret, iar reusita anunta si o continuare a parteneriatului cu Panasonic in vederea dezvoltarii capacitatilor de stocare a energiei pentru sistemele solare autonome.

De altfel, Panasonic a si fost desemnat producatorul exclusiv al panourilor solare Tesla, acestea urmand sa fie fabricate in Gigafactory 2 din Buffalo, New York, in vreme ce bateriile produse de cele doua companii vor fi realizate in noua uzina Tesla construita in Nevada.

Spre deosebire de panourile fotovoltaice obisnuite, cele produse de Tesla seamana extraordinar de mult cu tiglele unui acoperis obisnuit, insertia celulelor fotovoltaice fiind vizibila doar din aer.

"Trebuie sa facem panourile solare la fel de atractive ca masinile electrice. Scopul este sa avem acoperisuri solare care sa arate mai bine decat cele traditionale, sa produca energie, sa fie mai rezistente, mai ieftine decat un acoperis normal. De ce sa te mai gandesti sa cumperi altceva?", a explicat Elon Musk, fondatorul Tesla.

Momentul lansarii acoperisurilor solare pare perfect ales, in contextul in care piata energiei regenerabile pare sa se deschida din ce in ce mai mult noilor tehnologii.

In Statele Unite a fost nevoie de o perioada de 4 decenii pentru a ajunge la pragul de un milion de proiecte independente de energie solara implementate la nivel de cladiri de birouri, spatii comerciale sau locuinte individuate, informeaza Asociatia Producatorilor din Industria de Energie Solara.

O dublare a capacitatii de productie de energie solara pe acest segment este asteptata sa aiba loc anul viitor.

Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a criticat marți, 26 martie, schema de susținere a energiei regenerabile prin Contracte pentru Diferență (CfD). Într-un...
Ministrul Burduja anunță o nouă schemă de investiții pentru energie regenerabilă: ”Este un exemplu al succesului”
Ministrul Burduja anunță o nouă schemă de investiții pentru energie regenerabilă: ”Este un exemplu al succesului”
Ministerul Energiei a lansat luni, 25 martie, schema pentru Contracte pentru Diferenţă (CfD) în domeniul energiei regenerabile, un instrument financiar menit să stimuleze producţia de energie...
#energie regenerabila, #acoperis solar Tesla, #panouri fotovoltaice , #Energie regenerabila