Autoritatile vor semna 14 proiecte pe energie regenerabila

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 14:15
1607 citiri
Autoritatile vor semna 14 proiecte pe energie regenerabila

Ministerul Economiei va semna in viitorul apropiat 14 proiecte pe energie regenerabila, aprobate, in valoare totala de 80 milioane euro, a declarat joi in cadrul seminarului Energia regenerabila in Romania, directorul general in ministerul de resort Alexandru Sandulescu, citat de NewsIn.

 

"Avem 14 proiecte aprobate cu o valoare totala de 80 milioane de euro si care urmeaza sa fie semnate in viitorul apropiat.

O parte dintre acestea pot semnate pana la sfarsutul saptamanii viitoare" a declarat joi directorul general in cadrul Ministerului Economiei, Alexandru Sandulescu.

Suma totala care poate fi accesata pentru proiecte pe energie regenerabila se ridica la 300 milioane euro bani disponibili prin POS-CCE Axa 4 domeniu major de interventie 2.

Potrivit avocatului Miruna Suciu, partener la Musat si Asociatii, pana in momentul de fata pe niciun proiect nu s-a accesat vreo suma din acesti bani.

"Banii exista insa nici un proiect nu a accesat aceasta finantare" a spus Suciu.

Potrivit acesteia, unul dintre impedimente il constituie lipsa legislatiei secundare referitoare la ghid, instructiuni si norme de aplicare.

Referindu-se la ghidul pentru proiectele pe energie regenerabila, Alexandru Sandulescu a spus ca Ministerul Economiei a elaborat un nou ghid intr-o forma imbunatatita.

"In momentul de fata, avem o forma noua a ghidului mai putin stufoasa si speram ca pana la sfarsitul lunii sa avem un ordin de ministru care sa puna in aplicare acest ghid" a mai spus Sandulescu. 

#energie, # regenerabila, # euro , #Energie regenerabila