Bostina si Asociatii: incasari de 17 milioane euro in 2009

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 23:31
1594 citiri

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a obtinut anul trecut incasari din activitati avocatiale si conexe in Romania si in strainatate in valoare de 16,98 milioane euro, in crestere de 2,11% fata de 2008, in principal din litigii si executari silite.

De asemenea, incasari importante au fost aduse anul trecut si de departamentele de energie, petrol si gaze si IT&C.

"In 2009 am vrut sa asiguram dezvoltarea organica a companiei in conditii de recesiune si de scadere accentuata a economiei romanesti.

Am continuat sa ne extindem in teritoriu pentru a fi in masura sa gestionam mai usor proiecte mari, cu derulare la nivel national si sa dezvoltam acele arii de practica pentru care, traditional, exista o cerere sporita pe timp de criza", a declarat avocatul coordonator Doru Bostina.

Reprezentantul casei de avocatura a mai spus ca anul trecut nu au fost facute concedieri, onorariile nu au fost reduse, insa cheltuielile au fost rationalizate.

"Sistemele de cost-controlling introduse in urma cu aproape doi ani ne-au permis sa identificam relativ rapid zonele in care se puteau face economii fara a periclita functionarea optima a fluxurilor operationale, sporind, in acelasi timp, viteza de reactie la cererile clientilor", a adaugat acesta.

Pentru anul 2010, casa de avocatura isi propune o crestere sustinuta in zonele de utilitati, infrastructura, mediu si energie, segmente care vor beneficia masiv de pe urma finantarilor europene. De asemenea, potrivit acestora, litigiile vor continua sa fie domeniul care va aduce cea mai mare parte a veniturilor.

"Investitiile din fondurile europene in infrastructura, utilitati, mediu, energie regenerabila ar putea asigura dezvoltarea pietei de avocatura de business in anul 2010, chiar daca nu in ritmul din anii 2006-2008", a adaugat Doru Bostina. Casa de avocatura Bostina si Asociatii are peste 130 de avocati si colaboratori.

Cu birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 16 mari orase din Romania, Bostina si Asociatii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental din Madrid si Ascott Associes din Paris.

Grupul de firme Bostina si Asociatii ofera servicii juridice, precum si consultanta financiar-contabila si manageriala privind implementarea diverselor programe finantate de Uniunea Europeana. 

#bostina, #asociatii, #avocatura, #incasari , #Energie regenerabila