CEZ a finalizat preluarea TMK Hydroenergy Power

Marti, 14 Iunie 2011, ora 17:04
2026 citiri
CEZ a finalizat preluarea TMK Hydroenergy Power

CEZ a finalizat preluarea companiei TMK Hydroenergy Power, care detine sistemul hidroenergetic de langa Resita, conform NewsIn.

In luna decembrie 2010, Grupul CEZ in Romania a achizitionat 100% din actiunile companiei TMK Hydroenergy Power, urmand o perioada de finalizare a tranzactiei si indeplinire a demersurilor legale de preluare. La inceputul lunii iunie, toate aceste conditii au fost indeplinite, TMK Hydroenergy Power devenind parte a Grupului CEZ. Valoarea tranzactiei este de 19,8 milioane euro, se arata in comunicatul CEZ.

Capacitatea totala instalata a sistemului hidroenergetic din judetul Caras Severin este de aproximativ 18 MW, compania detinand patru lacuri de acumulare cu baraje (Trei Ape, Gozna, Valiug, Secu) si patru microhidrocentrale (Grebla, Crainicel I, Crainicel II si Breazova). Fiecare dintre microhidrocentrale are, in prezent, o capacitate instalata de pana la 10 MW.

Grupul CEZ este al doilea mare exportator de energie din Europa, fiind prezent pe piata romaneasca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA.
CEZ a anuntat ca investeste 1,1 miliarde euro in realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW, la Fantanele si Cogealac.

Constructia parcului amplasat la nord de Constanta se desfasoara in doua etape: prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW si a fost complet pusa in functiune la sfarsitul anului 2010.
Cea de-a doua etapa, in zona Cogealac, care va produce 252,5 MW si va cuprinde 101 turbine, este preconizata sa fie finalizata pana la sfarsitul anului 2011.
La finalizarea ambelor etape ale proiectului, CEZ va putea furniza 10% din totalul energiei regenerabile produse in Romania, incluzand marile hidrocentrale. In 2009, in Romania numai 14 MW au fost instalati in scopul valorificarii potentialului eolian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cez, #TMK Hydroenergy Power, #hidroenergie , #Energie regenerabila