Chinezii construiesc turbine pentru parcurile eoliene din Dobrogea

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 14:16
3172 citiri
Chinezii construiesc turbine pentru parcurile eoliene din Dobrogea

Firmele romanesti C-Tech si Rokura, parteneri ai companiei Iberdrola, din Spania, au incheiat cu grupul chinez Sinovel au acord in baza caruia acesta va furniza echipamente si servicii pentru capacitati energetice eoliene de 1.200 MW care urmeaza sa fie dezvoltate in Dobrogea.

Acordul de cooperare strategica prevede realizarea unitatilor in perioada 2012 - 2016.

La semnarea acordului intre cele doua firme romanesti si Sinovel Wind Group, al doilea producator mondial de turbine eoliene, a fost prezent si ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, care a efectuat in perioada 27 - 29 mai o vizita oficiala in China.

Isar s-a intalnit cu mai multi oficiali chinezi, reprezentanti ai unor institutii bancare (China Investment Corporation, China Eximbank, China Development Bank, China Export and Credit Insurance Corporation-Sinosure) si a invitat Banca de Dezvoltare a Chinei sa deschida o filiala in Romania, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Totodata, el a discutat cu reprezentanti ai unor companii chineze care deruleaza sau intentioneaza sa initieze afaceri sau investitii in Romania - China Huadian Group, Junlun International Holding, China Guandong Nuclear Power Group, China New Era Group Corporation si Sinovel Wind Group.

#turbine parcuri eoliene Dobrogea, #companie chineze turbine Dobrogea, #parcuri eoliene Dobrogea , #Energie regenerabila