Germania ar putea inchide circa 30 de centrale electrice conventionale, in favoarea energiei verzi

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 13:02
2156 citiri
Germania ar putea inchide circa 30 de centrale electrice conventionale, in favoarea energiei verzi

Germania si-ar putea inchide circa treizeci de centrale electrice conventionale in lunile urmatoare din cauza concurentei energiilor regenerabile, a declarat joi presedintele Agentiei federale a retelelor electrice, Jochen Homann, relateaza AFP.

"In prezent, Agentia retelelor a primit cereri pentru inchiderea a 28 de centrale" care functioneaza pe baza de carbune sau gaze, a afirmat Jochen Homann pentru cotidianul Rheinische Post, adaugand ca agentia trebuie sa decida in ultima instanta oprirea capacitatilor de productie.

Homann a lasat insa sa se inteleaga ca agentia nu va accepta toate cererile, din motive de securitate a aprovizionarii. "Cele mai multe dintre centralele care ridica probleme se afla la sud de Main", a precizat el, "insa avem nevoie de o aprovizionare sigura".

Fluviul Main traverseaza Germania de la est la vest trecand prin orasul Frankfurt. In partea de sud, Bavaria si Baden-Wurttemberg sunt printre regiunile cele mai populate si industrializate si mare consumatoare de energie, iar autoritatea de reglementare este reticenta in a se priva de plasa de siguranta care o reprezinta centralele conventionale.

Cu toate acestea, productia de electricitate din surse regenerabile, in special eoliana si solara, acopera in prezent cea mai mare parte a nevoilor de energie din Germania.

Energiile regenerabile sunt foarte bine subventionate si reprezinta principala sursa pentru alimentarea retelei, astfel incat un numar mare de centrale pe gaz sau carbune, folosite numai atunci cand productia de energie proprie nu este suficienta, functioneaza in pierdere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#politica energie Germania, #centrale energie conventionala Germania, #energie verde Germania, #subventii energie regenerabila , #Energie regenerabila