Patriciu: 5 ani pentru un nou business de talia Rompetrol

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 12:37
1935 citiri
Patriciu: 5 ani pentru un nou business de talia Rompetrol

"Nu consider ca am facut totul pentru dezvoltarea Rompetrol. De asta sunt inca aici. Nu ma gandesc sa plec, dar am si alte afaceri din care s-ar putea sa se nasca si alte Rompetrol-uri. Cel mai aproape de a da nastere unui alt Rompetrol este media", spune Patriciu potrivit caruia grupul pe care il detine acum, Adevarul Holding, este la afaceri de 70 mil. euro. In afara de media, pe lista de investitii a lui Patriciu se afla energiile alternative, IT-ul si real estate-ul.

Dinu Patriciu despre:
 
Reteta succesului in afaceri:


"Nu trebuie sa mergi cu turma.Daca mergi cu turma, vei paste probabil acelasi numar de fire de iarba ca toate celelalte miorite din turma. Daca o iei pe alaturi, pasti mai mult."
 
Greseli in afaceri:

"Daca nu greseseti... au fost multe greseli. La un moment dat am luat hotararea sa dezvolt productia de biodiesel. Noroc ca mi-a venit mintea la cap si mi-am dat seama ca este o greseala, dupa cateva milioane de dolari cheltuiti pe studii si proiecte. A fost o greseala."

Planuri de viitor:

"O sa auziti de proiectele mele intr-un an - doi. Am planuri pentru fiecare (media, IT, real estate si energie regenerabila). Si la Rompetrol a fost la fel, dar a durat cinci ani de la momentul zero pentru a avea o strategie concreta. Dati-mi inca cinci ani."
 
Prima afacere:

Un birou de arhitectura, in care a investit 2.000 de dolari si care de altfel a fost prima firma privata din Romania. "Merge foarte bine si acum si-l conduce sotia mea. Fac schite si azi pentru diverse lucrari, de obicei pentru vile foarte luxoase."
 
Cat va dura criza:

Intre 2 si 5 ani, dar efectele ei vor fi resimtite in urmatorul deceniu. "Criza a inceput de la mici greseli facute de legislatori in diferite legislatii."
 
Viitorii miliardari:

"Ar trebui sa cred ca Bill Gates nu se va mai naste o data? Se vor naste sute de Bill Gates. Totul este sa ai idei si sa pui si bani alaturi de idei. Si azi, si maine, si poimaine se vor naste miliardarii Romaniei."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#patriciu, # business, # rompetrol , #Energie regenerabila