Premiantii sectorului de energie verde se pregatesc pentru RENEXPO® WIND si RENERGY AWARD

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 10:59
1688 citiri
Premiantii sectorului de energie verde se pregatesc pentru RENEXPO® WIND si RENERGY AWARD

Anul 2013 va ramane in istorie pentru sectorul energetic din Romania. Pe data de 4 septembrie energia produsa din surse regenerabile a atins pentru prima data in istoria Romaniei, un prag record. Mai exact, peste 2000 de MW provin din surse de energie regenerabila, iar energia eoliana a reprezentat principala sursa de productie, cu 27% din totalul produs si cu o medie zilnica de aproape 1.900 de MW urmata de cea solara, cu putin peste 100 de MW.

Sustinand dezvoltarea pietei, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare targ si conferinte pe energie regenerabila, creeaza istorie de peste 6 ani in Romania, iar anul acesta revine si are onoarea de a va prezenta noul sau sub-brand: RENEXPO® WIND. Evenimentul va avea loc in perioada 20-22 noiembrie 2013, in cadrul celui mai modern centru expozitional din Bucuresti: EXPOROM.

Personalitati remarcabile si companii din domeniul energiilor regenerabile din Romania si din strainatate, se vor reuni in cadrul Serii Profesionale pentru Networking gazduita de RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, unde, pentru a doua oara, va fi oferit RENERGY AWARD.

Prin intermediul acestui premiu REECO, organizatorul evenimentului doreste sa premieze initiativele si creativitatea celor care se implica si contribuie la dezvoltarea sectorului de energii regenerabile in Romania.

RENERGY AWARD va fi prezentat in doua categorii: unei Personalitati Remarcabile si unei Tehnologii Inovatoare. RENERGY AWARD acordat unei Personalitati Remarcabile, are un rol central in industrie si este caracterizat printr-un angajament constant sau realizari deosebite in domeniul energiilor regenerabile si eficientei energetice.

Premiul este destinat celor care au realizat ceva cu inima, sufletul si prin creativitate. RENERGY AWARD in categoria unei Tehnologii Inovatoare este destinat tuturor companiilor si produselor prezentate pe standurile targului RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE.

Romania se situeaza pe locul trei in UE ca independenta energetica si pana in 2010 a atins deja 35% din targetul asumat fata de Comisia Europeana, ca pana in 2020, 38% din consumul intern de electricitate sa provina din surse regenerabile.

Sectorul de energii regenerabile devine astfel tot mai atractiv si profitabil in Romania. Multe companii din strainatate incep noi afaceri si au interes sa investeasca in acest domeniu. 2013 va fi anul in care experienta, strategia si finantarile vor arata calea, stabili si vor imparti piata.

Conform oficialitatilor, sectorul energiei verzi a atras in ultimii trei ani, in Romania, peste trei miliarde de euro.

Cu toate acestea consumul de energie al Romaniei este mult prea mare, iar un prim pas pentru a evita acest consum porneste de la casele private, unde solutia pentru economii la energia electrica ar putea sa fie energia fotovoltaica.

REECO contribuie la atingerea acestui target prin organizarea celui mai important eveniment international din industria solara in Romania, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. De sase ani acest eveniment creeaza punctul de intalnire pentru lideri si persoane cu putere de decizie in domeniu.

Cei care doresc sa aplice sau sa propuna persoane cheie, experti sau o companie din domeniu pentru RENERGY AWARD pot trimite aplicatiile pe adresa info@reeco.ro, pana pe data de 31 octombrie 2013. Domeniile pentru care se poate aplica sunt: Tehnologie solara, Energie eoliana, Biomasa & Cogenerare si Hidroenergie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#RENERGY AWARD 2013, #energie regenerabila Romania, #premii energie verde Romania , #Energie regenerabila