Presedintele RWEA: "Amanarea acordarii de certificate verzi a omorat piata energiei regenerabile"

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 13:28
2099 citiri
Presedintele RWEA: "Amanarea acordarii de certificate verzi a omorat piata energiei regenerabile"
Ionel David, preşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană, la Adevărul Live. Sursa foto: Eduard Enea

Proiectul de ordonanta de urgenta care prevede amanarea pentru trei ani si jumatate, incepand cu 1 iulie 2013, a acordarii de certificate verzi pentru producatorii de energie regenerabila "a omorat" piata si a blocat investitiile noi in sistem, crede Ionel David, presedintele Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (RWEA).

"Acest proiect a cam omorat piata. Noile investitii sunt practic inghetate, bancile nu mai acorda credite. Ceea ce se intampla acum in Cipru la noi se intampla inca de la inceputul anului. Pentru ca din ianuarie se vorbeste de o astfel de initiativa, ea a fost materializata intr-o prima instanta la inceputul lunii aprilie si, mai departe, intr-o instanta secunda, va fi chiar semnarea de catre Guvern a acesti ordonante. Insa piata a fost ucisa inca din luna ianuarie, cand bancile au inceput sa nu mai dea imprumuturi sub imperiul acestei nebuloase care plutea asupra reglementarilor din regenerabile", a declarat presedintele Asociatiei Romanie pentru Energie Regenerabila.

David a mai spus ca, in momentul de fata, nu se mai comercializeaza proiecte de energie eoliana, investitorii sunt foarte reticenti in a mai investi in sectorul energiei verzi din Romania, iar piata certificatelor verzi este in buna masura afectata de noile masuri legislative adoptate sau propuse.

Citeste mai multe despre declaratiile lui Ionel David, presedintele RWEA, la Adevarul Live, cu privire la piata energiei regenerabile pe Adevarul.ro

#proiect lege energie regenerabila, #lege acordare certificate verzi, #proiecte energie regenerabila Romania, #Ionel David energie regenerabila , #Energie regenerabila