Romania trebuie sa se orienteze spre energia regenerabila, ca sa iasa din criza

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 13:14
1347 citiri
Romania trebuie sa se orienteze spre energia regenerabila, ca sa iasa din criza

Romania ar trebui, pe timp de criza, sa se concentreze asupra cresterii ponderii surselor de energie regenerabila si a eficientei energetice, a declarat miercuri presedintele Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei (ARCE), Tudor Constantinescu.

"Cresterea eficientei energetice si a ponderii surselor regenerabile va duce la reducerea importurilor de energie si mai ales la crearea de locuri de munca. Potentialul este destul de mare. Au fost facuti pasi importanti, dar nu s-au facut suficiente proiecte privind eficienta energetica.

Putem face si mai mult", a declarat miercuri Tudor Constantinescu. Presedintele ARCE a mai spus ca, desi aceasta perioada de criza reprezinta o mare problema si o provocare, cu toate acestea, industria echipamentelor din domeniul surselor regenerabile se poate dezvolta acum foarte mult.

"Prin masuri de eficienta energetica, scad costurile operationale, se dovedeste o masura adecvata si in perioada de criza. In plus, dezvoltand industria de echipamente pentru eficienta energetica si regenerabile, se poate incuraja si o relansare economica industriala, cu beneficii in crearea de locuri de munca", a explicat Tudor Constantinescu.

De asemenea, acesta a reiterat faptul ca Romania va contribui la atingerea obiectivelor Uniunii Europene (20/20/20), prin politicile si programele nationale: reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, fata de 1990, cresterea cu 20% a eficientei energetice si cresterea la 20% a ponderii energiilor regenerabile in consumul final de energie electrica.

Agentia Romana pentru Conservarea Energiei este o institutie publica cu personalitate juridica, organ de specialitate in domeniul eficientei energetice la nivel national, cu autonomie institutionala, financiara si organizatorica, cu finantare din venituri proprii si din subventii acordate de la bugetul de stat. ARCE se afla in subordinea Ministerului Economiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#buget, #economie, #energie, #finantare, #subventii , #Energie regenerabila