Videanu: Sustinem energia regenerabila, dar nu si speculatorii

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 11:51
1544 citiri
Videanu: Sustinem energia regenerabila, dar nu si speculatorii

Romania sustine investitiile in energii regenerabile, in limite "rezonabile" care sa asigure siguranta sistemului, dar nu va sprijini speculatorii care vand proiecte investitorilor, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu, informeaza Mediafax.

"Va invit la proiecte care isi demonstreaza viabilitatea. Toate institutiile statului vor sprijini productia de energie regenerabila, dar unele proiecte au, datorita birocratiei, mici sincope. Vom sustine neconditionat energiile regenerabile, dar in anumite limite rezonabile care sa asigure siguranta sistemului", a afirmat Videanu, prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

Romania are solicitari pentru constructia unor capacitati de 23.000 MW in turbine eoliene, cantitate mult prea mare in raport cu capacitatile de preluare in sistem a energiei produsa astfel.

"Evident ca nu va putea sa se dezvolte o astfel de capacitate. Nu vom sprijini speculantii, adica pe cei care vand proiecte investitorilor. Sa vina investitorii", a spus Videanu.

El a mai adaugat ca sustine ideea ca Guvernul sa poata emite in vacanta parlamentara ordonante de urgenta pentru sustinerea proiectelor de energie regenerabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie, #regenerabila, #speculatori, #sustinere, #videanu , #Energie regenerabila