Ambasadorul SUA: Romania poate deveni din nou un centru energetic in Europa

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 13:01
1368 citiri
Ambasadorul SUA: Romania poate deveni din nou un centru energetic in Europa

Romania ar putea din nou sa devina un centru energetic in Europa si ar putea atrage milioane de dolari pentru a construi infrastructura energetica, a declarat joi ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

"Romania ar putea din nou sa devina un centru energetic in Europa, in care poti construi mii de slujbe, si care poate atrage milioane de dolari pentru a construi infrastructura energetica. Noi toti stim, si trebuie sa comunicam aceasta mult mai bine romanilor, ca investitorii strani nu vor da capitaluri catre companiile de stat care au proprietate asupra infrastructurii, pentru ca acestea sunt conduse in mod ineficient si incompetent", a spus Mark Gitenstein, cu ocazia prezentarii raportului ''Prioritati pentru Romania" de catre Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).

Potrivit acestuia, "in Romania, managementul este ales mai mult pentru intelegerile politice decit pentru capacitatile de management".

Gitenstein a declarat ca Romania trebuie sa fie competitiva intr-o economie globalizata si ca este important sa fie atractiva pentru investitori.

"Altfel, investitorii vor merge in alta parte. Investitorii au de ales unde sa investeasca si in mod activ compara perspectivele in mai multe tari, compara competitivitatea si de aceea isi plaseaza veniturile in economiile competitive", a spus ambasadorul SUA.

#industrie energie Romania, #Gitenstein declaratii energie Romania, #Gitenstein investitii energie , #Stiri energie