CEZ Romania: Legislatia secundara din energie trebuie imbunatatita

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 13:34
1862 citiri
CEZ Romania: Legislatia secundara din energie trebuie imbunatatita

Autoritatile romane ar trebui sa aiba in vedere imbunatatirea reglementarilor si legislatiei secundare din domeniul energetic, nu neaparat Legea energiei, a declarat, marti, presedintele directoratului CEZ Romania, Jan Veskrna, la o conferinta pe teme energetice.

"Legea este o anvelopa a regulilor. Reglementarile sunt importante. Sunt multe reguli, dar de multe ori nu sunt respectate. Pentru noi este importanta dezvoltarea legislatiei primare si completarea ei cu cea secundara. Aici trebuie sa fie statul vigilent, la elaborarea legislatiei secundare. Unii folosesc mai bine legile decat ceilalti. Ar putea fi imbunatatita legislatia secundara", a afirmat reprezentantul CEZ Romania.

Premierul Victor Ponta a declarati, marti, in cadrul conferintei Energypedia, ca investitorii privati din domeniul energiei sunt reticenti sa investeasca in Romania din cauza legislatiei rigide, dar Guvernul isi manifesta "disponibilitatea totala de a discuta cu industria".

Victor Ponta: Investitorii in energie, necesari pentru cresterea economica

Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu 2,2% in primele opt luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada din 2011, a anuntat, vineri, Institutul National de Statistica.

INS: Resursele de energie ale Romaniei au scazut in 2012

Companiile au inceput sa se orienteze catre utilizarea energiei regenerabile, in conditiile in care se asteapta ca pretul energiei sa creasca cu 15% pe plan mondial in urmatorii cinci ani.

Companiile incep sa produca energie regenerabila, pentru reducerea costurilor

#CEZ Romania legislatie energie, #autoritati romane legislatie energie , #Stiri energie