Cum a ajuns energia problema de siguranta nationala?

Joi, 08 Martie 2012, ora 17:29
1674 citiri
Cum a ajuns energia problema de siguranta nationala?

Una din marile probleme ale tarii noastre este asigurarea energiei, a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu, iar specialistii intaresc aceasta afirmatie in contextul in care productia proprie de energie scade constant si invers proportional cu dependenta de importuri, care genereaza mai multa vulnerabilitate.

Problema energetica in Romania a devenit o una de siguranta nationala, considera analistul Mircea Cosea.

"Este bine ca domnul presedinte atrage atentia, insa o face prea tarziu si o face dupa ce, acum catva timp, a recunoscut ca nu a putut sa se lupte cu baietii destepti din energie. Acestia sunt una din problemele care blocheaza rezolvarea problemelor energetice din Romania", a spus Mircea Cosea pentru Ziare.com.

Potrivit analistului, principalele probleme in ceea ce priveste resursele in domeniul energetic vizeaza incapacitatea Romaniei de a-si crea din resurse proprii baza energetica de siguranta, cedarea rezervelor nationale de hidrocarburi la privatizarea Petromului, pentru care primim o redeventa (n.r. taxa de exploatare) "hilara", intarzierea introducerii energiei alternative, in primul rand a bioenergiei, energiei eoliene si fotovoltaice, precum si a finalizarii capacitatii de energie nucleara.

Cititi mai multe despre Cum a ajuns energia problema de siguranta nationala? pe Ziare.com.

#energie electrica Basescu, #declaratii Basescu energie, #Basescu energie electrica Romania , #Stiri energie