Dublarea tarifelor la gigacalorie, anchetata de Comisia pentru abuzuri

Marti, 19 Mai 2009, ora 10:40
1189 citiri

Romanii platesc facturi cu 50% mai mari pentru energia termica, declara Tudor Popescu, presedintele Agentiei Municipale pentru Eficientizare si Reglementare in domeniul Energiei Bucuresti (AMEREB), care cere Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptie si petitii din Camera Deputatilor sa desfasoare o ancheta in acest sens

Comisia de abuzuri deruleaza in prezent anchete si cu privire la facturile platite de romani pentru gaze si energie electrica.

"Toate institutiile energetice au stabilit ca se fura. Jumatate din tariful pentru energia termica este umflat. Si asta deoarece se factureaza in gigacalorie o cantitate de combustibil care a fost folosita deja pentru producerea energiei electrice.

Tocmai de aceea continuu lupta cu pretul gigacaloriei am facut aceasta sesizare la Comisia de Abuzuri“, ne-a declarat Tudor Popescu,  presedintele Agentiei Municipale pentru Eficientizare si Reglementare in domeniul Energiei Bucuresti.

Pe de alta parte, specialistii spun ca producatorii suprasolicita instalatiile si astfel cresc preturile. Mai mult decat atat, suprapunerea productiei electrice peste activitatea de productie in cogenerare determina randamente scazute ale productiei si ineficienta utilajelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#gigacalorie, #comisie, #abuzuri, #coruptie, #tarife, #ancheta, #energie, #factura , #Stiri energie