Energia este tot mai mult un subiect al jocului de puteri

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 09:34
1446 citiri
Energia este tot mai mult un subiect al jocului de puteri

Diplomatia energetica este o constanta majora pe agenda diplomatilor romani care au responsabilitatea sa promoveze proiecte energetice strategice penrtu Romania, a spus miercuri Lazar Comanescu, la finalul reuniunii anuale a diplomatiei. Lazar Comanesscu a aratat ca exista o interdependenta intre energie si situatiile de conflict si a accentuat ca "energia este tot mai mult un subiect al jocului de puteri".


"Diplomatia energetica este o constanta majora a agendei diplomatilor nostri", a asigurat ministrul. In acest domeniu exista, potrivit ministrului, trei mari prioritati: competitivitatea, dezvoltarea durabila si securitatea aprovizionarii cu energie.


"O mare parte a reurselor de energie care ne intereseaza se afla in afara Europei", a subliniat Comanescu si din acest punct de vedere este necesara diversificarea resurselor de energie si a rutelor si dezvoltarea unor parteneriate solide.


"Diplomatii romani trebuie sa promoveze proiecte strategice pentru Romania si nu numai: Nabucco, PEOP si terminalul energetic de la Constanta", a declarat ministrul.