Energia, intre listari, privatizari si amanari

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 15:17
1205 citiri
Energia, intre listari, privatizari si amanari
Sursa foto: Adevarul

Anul 2013 a prins Guvernul cu cel mai ambitios program de privatizari din ultimii ani. Din cauza amanarilor din anii anteriori, Fondul Monetar International a fortat autoritatile sa-si asume termene precise.

Statul tocmai a bifat listarea a 15% din actiunile Transgaz, dupa ce aceasta operatiune fusese programata pentru perioada martie-aprilie 2012. Caderea Guvernului Ungureanu a dus la "reportarea" acestui termen pentru a doua parte a anului trecut.

In final nu a mai fost facuta, din cauza conjuncturii politice cu suspendarea presedintelui Traian Basescu si a circului rezultat dupa tentativa de privatizare a Oltchim. Oferta s-a derulat insa cu succes in aceasta luna, iar statul a obtinut acum 72 de milioane de euro pentru pachetul vandut.

Urmatoarea in linie trebuie sa fie oferta pentru 10% din actiunile Nuclearelectrica. Potrivit negocierilor cu FMI, prospectul trebuie publicat in luna mai, iar oferta ar trebui sa se desfasoare pana la finalul aceleiasi luni.

Evaluari la Romgaz

Romgaz este o alta "perla" a statului care trebuie sa ajunga in ringul bursier in acest an. Producatorul de stat trebuia si el listat la finele anului trecut, insa termenul a fost amanat pentru martie 2013.

Citeste mai multe despre Energia, intre listari, privatizari si amanari pe Adevarul.ro

#companii energie Romania, #privatizare companii energie, #listare bursa companii energetice , #Stiri energie