Guvernul va infiinta un fond de investitii pentru finantarea proiectelor de importanta nationala

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 09:51
1100 citiri
Guvernul va infiinta un fond de investitii pentru finantarea proiectelor de importanta nationala

Guvernul va infiinta un fond de investitii, inclusiv prin includerea participatiilor statului in societati comerciale, prin care sa asigure finantarea proiectelor de investitii considerate de importanta nationala, se arata in programul de guvernare al viitorului Cabinet, obtinut de MEDIAFAX.

In acelasi timp, Executivul va modifica legislatia in domeniul energiei, in sensul obligarii producatorilor de a oferi exclusiv prin intermediul pietei libere intreaga cantitate de energie produsa, si va infiinta o platforma de tranzactionare pentru gaz natural, dupa modelul OPCOM pentru energie electrica.

Ministerul Economiei a anuntat in toamna acestui an ca, dupa liberalizarea pietei, gazele vor fi tranzactionate pe bursa energiei, mai precis prin Operatorul Pietei de Energie Electrica din Romania (OPCOM).


Proiectul Nabucco va continua sa fie, conform documentului, obiectivul strategic al tarii pentru diversificarea aprovizionarii cu gaz natural, in perioada 2010-2012.


Guvernul va incuraja in acelasi timp companiile romanesti sa participe la alte proiecte regionale la care acestea vor fi invitate, in masura in care conditiile oferite vor fi avantajoase, si va adopta in legislatia nationala prevederile celui de-al treilea pachet legislativ de liberalizare a pietei de energie electrica si gaz natural adoptat recent de Uniunea Europeana.

 

#energie, # gaze, # investitii, # fond , #Stiri energie