Legea energiei a fost aprobata de plenul Senatului

Marti, 29 Mai 2012, ora 20:05
1716 citiri
Legea energiei a fost aprobata de plenul Senatului

Plenul Senatului a aprobat, marti, cu 79 de voturi "pentru", patru voturi "impotriva" si o obtinere, proiectul de lege privind energia electrica si organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

"Prin prezentul proiect de act normative se urmareste reducerea impactului pretului la energie electrica la consumatorii finali. Proiectul asigura protectia consumatorilor finali impotriva cresterilor semnificative ale preturilor la energia electrica", se arata in expunerea de motive.

Legea a fost adoptata cu eliminarea punctelor 7-14, care fac referire la organizarea ANRE, respectivele prevederi fiind preluate in Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2007 privind modificarea si completarea Legii energiei electrice nr.13/2007 si a Legii gazelor nr.351/2004.

Proiectul de lege privind energia electrica a fost modificat si amendat marti, intr-un raport comun al comisiilor senatoriale pentru buget si economie, a anuntat in plen senatorul PNL Varujan Vosganian.

Potrivit raportului, piata de gaze naturale este compusa din piata reglementata si piata concurentiala. Cresterea ponderii pietei concurentiale se realizeaza gradual. Activitatile aferente pietei reglementate cuprind furnizarea gazelor naturale la pret reglementat si in baza contractelor-cadru pana la sfarsitul lunii decembrie 2014 pentru clientii non-casnici, cu exceptia cazului in care la aceasta data se constata existenta unei diferente semnificative intre pretul de comercializare a productiei interne si pretul european de import, care ar putea periclita stabilitatea pietei, situatie in care termenul se prelungeste pana la sfarsitul lunii decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea energiei aprobata Senat, #legea energiei Senat , #Stiri energie