Modificarile legislative pentru marii consumatori ar putea reduce factura acestora cu doua cifre

Vineri, 17 Mai 2013, ora 17:14
1341 citiri
Modificarile legislative pentru marii consumatori ar putea reduce factura acestora cu doua cifre

Modificarile legislative venite in sprijinul marilor consumatori de energie ar putea conduce la reducerea cu doua cifre a facturii platite de acestia, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, vineri, la o conferinta de presa.

'Pentru contracararea pretului energiei avem posibilitatea reducerii taxei de cogenerare, certificatele verzi, modalitatea prin care ANRE include in aval costuri de distributie si de transport. Le putem discuta cu producatorii de aluminiu, otel, produse chimice. Nu avem in vedere mutarea baietilor destepti din energie in petrochimie sau siderurgie. Sunt chestiuni legate de economie. Dar pentru marii consumatori se pot gasi modalitati specifice. Orientarea va fi pentru contracte pe termene lungi si care sa prevada situatia unor costuri nefavorabile', a afirmat Varujan Vosganian.

Acesta a precizat ca toate modificarile legislative ce vor veni in sprijinul marilor consumatori ar putea reduce factura platita de acestia pentru energie cu doua cifre.

'Modificarile legislative vor scadea factura cu procente bune, poate chiar cu doua cifre, pentru companii. Masura va avea aplicabilitate imediata pentru cele care urmeaza sa se infiinteze, urmand ca celelalte sa recupereze diferentele', a adaugat Vosganian.

In ceea ce priveste pretul platit pentru gazele naturale, oficialul a precizat ca recomandarea UE consta in continuarea calendarului stabilit pentru liberalizare.

'Pentru gaze va trebui sa avem consultari, se poate ca CE sa nu fie de acord.

Recomandarea este ca Romania sa isi continue calendarul stabilit. Va trebui sa discutam cu marii consumatori si sa gasim solutii', a mentionat ministrul Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificari legislatie energie, #ieftinire facturi energie, #energie marii consumatori , #Stiri energie