Negocierile cu FMI se prelungesc si din cauza nelamuririlor pe energie

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 10:22
1415 citiri
Negocierile cu FMI se prelungesc si din cauza nelamuririlor pe energie

Autoritatile romane si FMI nu au ajuns inca la un acord in privinta companiilor energetice, noi discutii privind angajamentele partii romane de restructurare a acestui sector urmand sa aiba loc saptamana viitoare.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a discutat sambata, timp de cinci ore, la sediul Ministerului Finantelor Publice cu delegatia FMI despre forma finala a capitolelor din scrisoarea de intentie care vizeaza sectorul energetic si a afirmat, la finalul intalnirii, ca probabil va mai fi nevoie de o noua discutie, 'luni sau in zilele urmatoare'.

'Noi trebuie sa ne facem temele foarte bine. Din pacate, pana acum nu ni le-am facut si este timpul ca ceea ce ne angajam sa si respectam. Trebuie sa luam masuri pentru eficientizarea tuturor unitatilor din sectorul energetic', a declarat ministrul delegat pentru Energie.

Nita a precizat ca a discutat cu FMI toate problemele legate de sectorul energetic, de privatizarea unor companii, de introducerea managementului profesionist la majoritatea companiilor energetice.

Surse apropiate negocierilor cu FMI au declarat ca ministrul Nita are cel mai problematic capitol din scrisoarea de intentie, spre exemplu cu prevederi foarte dificil de aplicat in sectorul mineritului.

#energie, #fmi, #acord fmi romania, #acord fmi , #Stiri energie