Nita vrea fond de investitii in energie

Marti, 16 Iulie 2013, ora 13:54
1420 citiri
Nita vrea fond de investitii in energie

Un fond de investitii pentru energie, care va asigura finantarea unor proiecte in acest domeniu, va fi constituit din pachetele minoritare de actiuni pe care statul le detine la companiile din sectorul energetic, a anuntat marti, la Mioveni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

"Vom face un fond de investitii in energie (...) creat prin participatiile minoritare ale statului la toate companiile energetice privatizate. Deci tot ce are statul minoritar, acele participatii vor intra in fondul de investitii pentru energie, pe care dupa aceea dorim sa-l cotam la bursa si banii pe care ii obtinem sa-i investim in domeniul energetic", a declarat Nita.

El nu a exclus posibilitatea ca, pe viitor, si alte companii din domeniul energetic sa contribuie la acest fond.

"In faza actuala credem ca intai ar merge participatiile minoritare si apoi, in functie de cum se creioneaza strategia pentru anii viitori, vom lua o decizie daca in acest fond vor intra si celelalte companii. Deocamdata suntem in faza de inceput a elaborarii strategiei energetice a Romaniei pe 20-25 de ani si vom vedea care sunt

directiile", a explicat ministrul.

In opinia sa, Romania va trebui sa-si adapteze strategia energetica la realitatile actuale si sa-si coreleze productia cu nivelul cererii de pe piata.

"Abordarea strategica va trebui sa fie spre piata si nu spre productie. Pana acum am avut o abordare strategica spre productie de energie si nu spre piata de energie. Acum lucrurile s-au schimbat si iata ca trebuie sa ne gandim mai mult la piata decat la productie", a spus Constantin Nita.

Ministrul delegat pentru Energie a vizitat, marti, Sucursala de Cercetari Nucleare de la Mioveni, insotit de mai multi parlamentari si reprezentanti ai administratiei locale si judetene.

#Fond Investitii Energie, #Nita investitii energie, #finantare proiecte energie, #participatii stat companii energie , #Stiri energie