Petrolul coboara sub 60 de dolari. Supraproductia si razboiul OPEC cu restul lumii scufunda piata

Vineri, 15 Mai 2015, ora 10:26
3746 citiri
Petrolul coboara sub 60 de dolari. Supraproductia si razboiul OPEC cu restul lumii scufunda piata
Foto: Arabian Business

Pretul de referinta al petrolului de pe piata americana a coborat la 60 de dolari/baril, dupa trei sesiuni consecutive de apreciere. Caderea de pret este justificata de anuntul de crestere a cotelor de extractie facut de unele state exportatoare de petrol.

La Bursa de Marfuri din New York, cotatia atinsa joi a fost de 59,88 de dolari, in timp ce la Londra, pe finalul tranzactiilor futures Brent din iunie, barilul atinsese valoarea de 66,59 de dolari, in scadere cu 3%, arata Hoosie Rag Today.

"Situatia confuza din piata inca persista, asa ca toti jucatorii cauta preturi de peste 60 de dolari pentru a vinde rezervele de petrol WTI", sustine presedintele Lido Isle Advisors, Jason Rotman.

Pragul de 61-62 de dolari intalnit in aceasta saptamana a rezistat destul de bine presiunii, dar din perspectiva lui Rotman, o cadere pana la 56-57 de dolari/baril este inevitabila in perioada urmatoare.

Administratia de Informatii in Energie din Statele Unite a anuntat ca rezervele nationale de petrol au scazut pentru a doua saptamana consecutiv, in schimb, productia interna a inregistrat un nivel ridicat.

Oficialii institutiei sustin ca, pentru luna iunie, se asteapta o reducere a productiei din zacamintele de sist, dar opinia analistilor de piata este ca pragul de peste 60 de dolari atins saptamana aceasta de baril poate incuraja reluarea extractiei.

Miercuri, Agentia Internationala din domeniul Energiei a dat publicitatii un raport in care se arata ca, la nivel global, piata de energie a intrat intr-un razboi declansat intre tarile membre OPEC si celelalte state exportatoare de petrol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret petrol, #razboi piata energie OPEC, #evolutie pret petrol iunie , #Stiri energie