Reintroducerea minelor in circuitul economic, pe agenda Ministerului Economiei

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 12:34
1528 citiri
Reintroducerea minelor in circuitul economic, pe agenda Ministerului Economiei

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va depune in Parlament, in maxim doua saptamani, un proiect de lege prin care se va permite valorificarea extractiilor miniere cu ajutorul tehnologiilor noi masura care va conduce la reintroducerea minelor in circuitul economic.

"In doua saptamani vom depune un proiect de lege in Parlament prin care sa oferim posibilitatea valorificarii extractiilor miniere cu ajutorul tehnologiilor noi daca intentiile investitorilor permit acest lucru.

Acest lucru va fi insotit si de imbunatatire a legislatiei privind scumpirile pentru administratie publica. Este vorba de mine care sunt inchise, dar este vorba si despre mine de carbuni si despre mine de neferoase la care fie evolutia tehnologiei, fie aparitia unor investitori ar da oportunitatea redeschiderii acestora si reintroducerea in circuitul economic. (...) De cativa ani apare un interes tot mai mare pentru redeschiderea de mine", a declarat Vosganian.

Potrivit ministrului, desi legislatia romaneasca a minelor este elaborata de aproape zece ani, in momentul in care o mina intra in procedura de inchidere nu exista posibilitatea legala ca aceasta procedura sa se transforme intr-o reintroducere in circuitul economic.

"Legislatia romaneasca a minelor, care a fost elaborata acum aproape un deceniu, nu ofera posibilitatea aceasta. O mina cand intra in procedura de inchidere, nu exista posibilitatea legala ca procedura de inchidere sa se converteasca intr-o procedura de reintroducere in circuitul economic. Este ceea ce dorim sa facem", a spus ministrul Economiei.

#reintroducere mine, #mine carbune Romania, #Vosganian reintroducere mine , #Stiri energie