Solutii legate de gestiunea energiei si racire a echipamentelor IT de la HP

Miercuri, 13 Decembrie 2006, ora 10:20
1064 citiri

HP lanseaza o initiativa care vizeaza solutionarea problemelor de gestiune a energiei si de racire a echipamentelor IT. Sistemul de gestiune a energiei de la HP va ajuta utilizatorii sa micsoreze costurile de exploatare a centrelor lor de date, informeaza un comunicat din partea companiei.Noul sistem de gestiune a energiei, denumit HP Dynamic Smart Cooling (DSC), permite reducerea cu 20 pana la 45 % a costurilor aferente consumului de energie pentru racirea echipamentelor.

DSC permite, de asemenea, cresterea numarului de echipamente dintr-un centru de date pastrand constante costurile pentru consumul de energie.

Un astfel de sistem este deja functional in cele sase noi centre de date consolidate ale HP din trei zone geografice din Statele Unite. El reprezinta o componenta importanta a ofertei HP pentru Infrastructura Adaptabila, fundamentul noii generatii de centre de date.

"Regrupand echipamentele si IT-ul in centrele lor de date, clientii HP vor putea lua in calcul energia la costuri variabile si nu fixe ca pana acum", spune Paul Perez, vicepresedinte HP pentru stocare si infrastructura. "Abordarea HP renunta la traditie. Obiectivul urmarit vizeaza solutionarea conflictului dintre eficienta energetica si scalabilitatea IT. Clientii nostri pot considera acum centrele de date ca sisteme care trebuie gestionate cu acceasi atentie cu care este gestionat hardware-ul din interiorul acestor centre".

HP investeste in acest program, care se bazeaza pe un portofoliu de 100 de brevete, peste 10 milioane USD pe an. Sistemul Dynamic Smart Cooling este complet compatibil cu alte inovatii HP privind alimentarea cu energie si racirea, cum este HP Thermal Logic, o componenta cheie a arhitecturii HP BladeSystem c-Class.

HP a anuntat o gama de unitati de protectie si de distributie electrica trifazata (HP 3-Phase Power) care permit implementarea instalatiilor tinand cont de evolutia rapida a echipamentelor informatice guvernate de "legea lui Moore".

Datorita implementarii modulare a sistemului de alimentare si de protectie, clientii pot opta sa utilizeze ceea ce au nevoie cand au nevoie, beneficiind de imbunatatirile aduse de-a lungul timpului. Implementarile au astfel o densitate mai mare si beneficiaza de protectia investitiei in cazul cresterii necesare dar neprevazute.

Sistemul Dynamic Smart Cooling este complet compatibil cu alte inovatii HP privind alimentarea cu energie si racirea, cum este HP Thermal Logic, o componenta cheie a arhitecturii HP BladeSystem c-Class. Utilizate simultan, aceste tehnologii permit clientilor sa realizeze economii importante raspunzand in acelasi timp cerintelor ecologice.

Gama de module de alimentare trifazata include un sistem modular de alimentare trifazat neintreruptibil si un rack de distributie a energiei de 100 kVA.

Asociate cu rack-uri HP standard, cele doua echipamente ofera posibilitatea implementarii de retele electrice redundante si de eficientizare a distributiei la nivelul locatiei si de monitorizare a locatiei de la distanta, asigurand o importanta economie de spatiu in centrele de date.

HP Dynamic Smart Cooling si portofoliul de produse de protectie si de alimentare trifazata (HP 3-Phase Power) vor fi disponibile in al treilea trimestru calendaristic al anului 200, se mai anunta in acelasi comunicat.

Bloombiz