Sterling vinde din perimetrele petroliere detinute in Marea Neagra

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 16:07
1558 citiri
Sterling vinde din perimetrele petroliere detinute in Marea Neagra

Compania Sterling Resources, inregistrata in Canada, vrea sa vanda pana la jumatate din participatiile pe care le detine la trei perimetre petroliere din Marea Neagra.

"Avand in vedere marimea, complexitatea, riscul si capitalul necesar pentru a dezvolta aceste perimetre offshore, este prudent din partea Sterling sa-si reduca participatiile la aceste perimetre pana la, probabil, aproximativ jumatate din nivelurile actuale", a declarat vicepresedintele pentru Romania al Sterling Resources, Mark Beacom.

Perimtrele la care Sterling intentioneaza sa vanda participatii sunt Midia si Pelican (la care detine 65%), respectiv Luceafarul (unde are 50%).

Compania si-a anuntat in luna noiembrie a anului trecut intentia de a vinde unele participatii, fara sa ofere detalii.

"Cu toate acestea, Sterling isi mentine angajamentul de a desfasura activitati de foraj si de dezvoltare pe aceste perimetre la un nivel de participare mai redus", a spus Beacom.

Compania canadiana a incheiat in 2012 un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom pentru vanzarea unei participatii de 65% la un segment al perimetrului 15 Midia din Marea Neagra.

Sterling Resources mai are operatiuni in Marea Britanie, Franta si Olanda si este listata la bursa de la Toronto.

Compania a inregistrat in primele noua luni din 2012 o pierdere de 24,4 milioane de dolari, de la 24,7 milioane dolari in aceeasi perioada a anului 2012.

#sterling resources, #perimetre Marea Neagra, #foraj Marea Neagra , #Stiri energie