UE discuta adoptarea politicilor comune in domeniul energiei

Luni, 20 Februarie 2006, ora 12:14
1084 citiri

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa adopte aceeasi politica in probleme ce vizeaza energia, petrolul si gazele naturale, in diversificarea surselor de aprovizionare si economisirea de resurse naturale.Executivul european pregateste cadrul necesar adoptarii unei politici comune in domeniul energetic prin stabilirea principalelor puncte ce vor fi dezbatute de liderii UE in cadrul unei intalniri programate pentru luna martie.

Potrivit unor previziuni oficiale, dependenta UE de importurile de gaze naturale si petrol ar putea creste pana in 2030 la 70% din consum. Oficialii de la Bruxelles s-au aratat ingrijorati de evolutia situatiei, dupa ce la inceputul acestui an Rusia a limitat livrarile de gaze naturale, ca urmare a unui conflict cu Ucraina.

Executivul subliniaza ca UE ar trebui sa devina un lider global in domeniul cercetarii si dezvoltarii de combustibili alternativi. Totodata, UE ar trebui sa-si faca eforturi pentru liberalizarea sectorului de profil, mai arata raportul Comisiei Europene ce nu a fost inca dat publicitatii.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!