Videanu a vorbit cu Piebalgs, comisarul european pentru Energie

Marti, 09 Iunie 2009, ora 13:22
1405 citiri
Videanu a vorbit cu Piebalgs, comisarul european pentru Energie

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a avut marti o intalnire informala cu comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, caruia i-a dat detalii despre cele doua companii energetice care vor rezulta in rezulta in urma restructurarii sectorului de productie din Romania, relateaza NewsIn.

"Discutia a fost pur informala. Nu am intrat in detaliile structurii acestor doua companii. Am discutat la modul general", a declarat Adriean Videanu.

Ministrul Adriean Videanu a reiterat faptul ca cele doua companii vor deveni functionale pana la sfarsitul acestui an.

De asemenea, Videanu a mai spus ca a discutat cu Piebalgs si despre acordarea subventiilor pentru huila, pentru CNH, avand in vedere ca decembrie 2010 este termenul pana la care se pot acorda ajutoare de stat.

"Nu vom introduce in cele doua companii societati cu datorii. Dupa ce rezolvam problema subventiilor, vom constitui cele doua companii, care sa asigure stabilitate", a explicat Videanu.

Comisarul European pentru Energie, Andris Piebalgs, a participat marti la Forumul pentru Eficienta Energetica si Surse Regenerabile de Energie, ce a avut loc la Bucuresti.

Vicepremierul Dan Nica a declarat, in 25 mai ca, in discutiile despre strategia energetica a Romaniei pentru urmatorii 20 de ani au fost prezentate zece scenarii de reorganizare a companiilor de stat, luandu-se in calcul scaderea pretului la energie. Nica a spus ca o decizie de reorganizare a companiilor energetice ar putea fi luata la finalul lunii iunie, fiind necesara intai o dezbatere asupra proiectului privind strategia energetica de catre "persoanele implicate si factorii de raspundere".

De asemenea, vicepremierul a precizat atunci ca prin aceste masuri va fi redus pretul la energie electrica, insa a refuzat sa faca o estimare procentuala in acest sens. 

#companii, #energie, #restructurare, #subventii , #Stiri energie