Videanu: Romania are nevoie de un angajament energetic la Marea Neagra

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 10:52
1747 citiri
Videanu: Romania are nevoie de un angajament energetic la Marea Neagra

Proiectele energetice precum Nabucco, South Stream sau altele vor fi imposibil de gestionat in lipsa unui angajament energetic la Marea Neagra, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Este important sa discutam despre fiecare proiect, dar din punctul meu de vedere este imposibil, politic, sa le gestionam pe toate, fara un angajament", a spus Videanu, prezent la Black Sea Energy and Economic Forum, informeaza Mediafax.

El a adaugat ca elementele principale pentru siguranta aprovizionarii cu energie sunt reducerea surselor de import, cresterea numarului de rute de aprovizionare, o politica puternica de eficienta energetica si cresterea investitiilor in energii regenerabile si energia nucleara.

Totodata, Videanu a precizat ca, in urmatorii ani, energia regenerabila, pentru care exista o cerere substantiala din partea companiilor private, va avea un rol foarte important in mixul energetic al Romaniei.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#energie, #investitii, #marea, #neagra, #nucleara, #regenerabila , #Stiri energie