Constructia Nabucco va incepe la sfarsitul anului 2011

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 14:28
1435 citiri
Constructia Nabucco va incepe la sfarsitul anului 2011

Constructia gazoductului Nabucco, ce va avea o lungime de 3.300 km, va incepe la sfarsitul anului 2011, costurile totale ale proiectului fiind estimate la 7,9 miliarde euro, a anuntat vineri Nabucco Gas Pipeline International, compania de proiect care va realiza acest gazoduct, citata de NewsIn.

Nabucco Gas Pipeline International a lansat in aceasta saptamana procesul de precalificare ca faza de inceput pentru achizitionarea de componente necesare pentru constructia conductei, incluzand conducte, valve si coturi, valoarea intregului pachet ridicandu-se la aproximativ 3,5 miliarde euro.

"Precalificarea pentru componentele speciale reprezinta un pas substantial in vederea demararii constructiei la sfarsitul lui 2011", a spus Reinhard Mitschek, managing director al Nabucco.

Procesul de precalificare va oferi consortiului Nabucco oportunitatea de a evalua atent piata furnizorilor la nivel global.

Interesul manifestat de potentialii furnizori a fost semnificativ in permanenta, spun reprezentantii companiei Nabucco Gas Pipeline International.

"Componentele speciale, precum conductele si valvele, stau la baza constructiei conductei si reprezinta o parte considerabila din costurile totale ale investitiei.

Precalificarea va identifica companiile capabile si sta la baza unui proces de achizitie de succes", a precizat Mitschek.

Data scadenta de participare pentru companii in faza de precalificare este 17 mai. Dupa finalizarea precalificarii, Nabucco intentioneaza sa lanseze licitatia propriu-zisa.

Gazoductul este destinat sa reduca dependenta Europei de gazul rusesc, prin asigurarea accesului la noi surse de gaz.

Nabucco va avea o lungime de peste 3.300 km, pornind din Turcia prin Bulgaria, Romania si Ungaria, pana in Viena, in apropiere de terminalul de la Baumgarten.

Actionarii gazoductului sunt companiile OMV (Austria), MOL Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania).

Capacitatea planificata de transport in faza finala va fi de 31 miliarde metri cubi pe an. Potrivit evaluarilor efectuate in vara lui 2008, costul total al proiectului este de 7,9 miliarde euro. Prima livrare de gaz va avea loc in 2014. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructie, #gazoduct, #nabucco, #proiect , #stiri Energy Holding