Nabucco lanseaza precalificarea pentru ofertele de componente necesare constructiei

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 14:41
1586 citiri
Nabucco lanseaza precalificarea pentru ofertele de componente necesare constructiei

Nabucco Gas Pipeline International, compania de proiect a gazoductului Nabucco, a lansat saptamana aceasta procesul de precalificare pentru firmele ce vor sa depuna oferte pentru componentele necesare la constructia conductei, valoarea intregului pachet ridicandu-se la circa 3,5 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Data scadenta de participare pentru companii in faza de precalificare este 17 mai.

Dupa finalizarea precalificarii, Nabucco intentioneaza sa lanseze licitatia propriu-zisa, a anuntat vineri compania.

"Componentele speciale, precum conductele si valvele, stau la baza constructiei conductei si reprezinta o parte considerabila din costurile totale ale investitiei. Precalificarea va identifica companiile capabile si sta la baza unui proces de achizitie de succes", a declarat Reinhard Mitschek, managing director al Nabucco.

Procesul de precalificare va oferi consortiului Nabucco oportunitatea de a evalua atent piata furnizorilor la nivel global. Interesul manifestat de potentialii furnizori a fost semnificativ in permanenta, spun reprezentantii companiei Nabucco Gas Pipeline International.

"Componentele speciale din acest pachet, care include conducte, valve si coturi, trebuie comandate in avans pentru a se integra in graficul constructiei. Specificatiile materialelor au fost pregatite in concordanta cu standardele internationale recunoscute de catre companiile de inginerie. Procesul de precalificare tehnica va fi derulat de catre o entitate independenta", potrivit informatiilor transmise de Nabucco Gas Pipeline International.

Selectarea traseului conductei pentru prima faza a proiectului a fost deja finalizata, in timp ce drepturile de tranzit, procesul de obtinere a avizelor de mediu si de impact social si autorizatiile de constructie sunt in curs de obtinere, a precizat compania.

Gazoductul este destinat sa reduca dependenta Europei de gazul rusesc, prin asigurarea accesului la noi surse.

Nabucco va avea o lungime de peste 3.300 km, pornind din Turcia prin Bulgaria, Romania si Ungaria, pana in Viena, in apropiere de terminalul de la Baumgarten.

Actionarii gazoductului sunt companiile OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nabucco precalificare constructie conducta gaz , #stiri Energy Holding