Nabucco si South Stream nu pot fuziona

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 13:14
1507 citiri
Nabucco si South Stream nu pot fuziona

Proiectele de gaze naturale Nabucco, sprijinit de Uniunea Europeana, si South Stream, al Rusiei, nu pot fuziona deoarece cel european este in intarziere, a afirmat directorul general al grupului italian Eni, Paolo Scaroni, citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.

"Este imposibil sa ai sinergii cu ceva ce nu exista", a spus Scaroni intr-un interviu acordat publicatiei La Stampa. Declaratiile lui vin dupa ce ambasadorul SUA in Italia, David Thorne, a afirmat ca Nabucco si South Stream ar putea fuziona.

Eni a fost interesat in trecut de fuzionarea celor doua proiecte pentru reducerea costurilor.

South Stream, dezvoltat de grupul rus Gazprom si Eni, vizeaza transportul de gaze spre Europa pe sub Marea Neagra, prin Bulgaria. Gazoductul urmeaza sa fie finalizat in 2015 si va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Gazoductul rusesc concureaza Nabucco, investitie evaluata la 7,9 miliarde euro, care va alimenta pietele din Europa cu gaze naturale din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu.

Proiectul, cu o capacitate de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, este derulat de un consortiu format din companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania), Transgaz (Romania).

Constructia Nabucco ar trebui sa inceapa in 2012, urmand ca gazoductul sa fie dat in folosinta trei ani mai tarziu.

Primele acorduri cu furnizorii de gaze ar putea fi incheiate pana la jumatatea acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UE urmează să importe subtanțial mai mult gaz natural dintr-o fostă republică sovietică. Pe ce filieră vor intra gazele în Europa
UE urmează să importe subtanțial mai mult gaz natural dintr-o fostă republică sovietică. Pe ce filieră vor intra gazele în Europa
Până în anul 2026, Azerbaidjanul intenționează să crească volumul anual al exporturilor de gaze către Europa cu 17% față de 2023, până la 14 miliarde de metri cubi, a declarat...
#gaze naturale, #nabucco, #south stream , #stiri Energy Holding