Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un reactor pentru Patriciu

Un reactor pentru Patriciu
Interes mare pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda! Printre cele 31 de companii care au depus pana acum documentatia pentru ofertele angajante in vederea constructiei celor doua reactoare, se numara si companii precum Rompetrol, condusa de Dinu Patriciu, Energy Holding sau Alro.

Jumatate dintre companiile interesate pana acum de participarea la proiect sunt din Romania.

Valica Gorea, presedintele Agentiei Nucleare, ne-a spus ca interesul companiilor private este evident in conditiile in care acestea vor fi beneficiarii directi ai energiei produse de reactoare si o pot vinde pe Bursa.

Reprezentanti ai Nuclearelectrica au spus ca printre companiile care au preluat documentatia se numara Alro Slatina, Silcotub Zalau, Energy Holding, Lafarge, Rompetrol, Enel, CEZ, EGL, ArcelorMitall Galati, RWE, E.ON, Ansaldo (Italia), Asociatia Furnizorilor de Echipamente Nucleare, Electrica, Tess Conex Iasi si bancile BNP Paribas si Societe Generale.

Planuri pentru curent

Interesul companiei Rompetrol pentru cele doua reactoare, care vor avea 700 MW fiecare si vor costa 2,3 miliarde de euro, coincide cu planurile de dezvoltare pe plan european ale companiei.

"Zona Balcanilor e flamanda de energie, iar dupa ce Bulgaria a fost obligata sa inchida centrala de la Kozlodui, Romania este cel mai mare producator de energie din regiune", spune Gorea, amintind ca o centrala nucleara asigura productia pentru o perioada de 60 de ani.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 750 ori