Erbasu: fara extinderea utilitatilor nu poate avea loc dezvoltarea imobiliara

Joi, 05 Mai 2011, ora 14:07
1757 citiri
Erbasu: fara extinderea utilitatilor nu poate avea loc dezvoltarea imobiliara

Boom-ul imobiliar din Romania a avut loc fara sa existe utilitatile necesare noilor cartiere, precum sistemele de apa si canalizare, si este nevoie, pe viitor, ca mai intai sa fie dezvoltate aceste retele si abia dupa aceea locuintele, a declarat joi omul de afaceri Cristian Erbasu, relateaza Mediafax,

"Ne-am aflat intr-o situatie delicata. Explozia imobiliara s-a produs cand infrastructura nu era pregatita si ne-am trezit cu cartiere imense, fara apa si canalizare. Casele erau superbe, dar conditiile de trai erau improprii", a spus Erbasu, la "Mediafax Talks about Constructions".

El a afirmat ca la nivel national trebuie dezvoltate prioritar proiectele de infrastructura, urmand ca ulterior segmentul imobiliar sa se dezvolte intr-un mod corect si coerent.

"Sectorul imobiliar ar trebui sa se dezvolte intr-un mod mult mai bine planificat, iar din punctul de vedere al bugetelor de investitii eu sunt sceptic in urmatorul an sau doi", a spus Erbasu.

El a adaugat ca in Romania exista inca un deficit de locuinte, insa dezvoltarea acestora trebuie corelata cu puterea de achizitie a populatiei.

Erbasu este presedintele Patronatului Societatilor din Constructii si actionar la un grup de firme specializat in principal in domeniul constructiilor.

#erbasu, #dezvoltare imobiliara, #om afaceri erbasu , #stiri Erbasu