Firmele din constructii inca asteapta plata datoriilor de la stat

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 12:25
1807 citiri
Firmele din constructii inca asteapta plata datoriilor de la stat

Firmele din constructii asteapta in continuare ca statul sa le plateasca datoriile, desi valoarea acestora s-a diminuat cu aproximativ 50%, in contextul in care numarul proiectelor a scazut, a mentionat presedintele Patronatului Societatilor din Constructii (PSC), Cristian Erbasu, precizeaza NewsIn.

"Datoriile, teoretic, nu au crescut, chiar s-au micsorat. Companiile din constructii au dificultati pentru ca facturile sunt intarziate, problema acestora fiind cash flow-ul, deoarece ele, pe hartie, sunt pe plus", a spus Erbasu. Patronatele din constructii sustin ca problemele se pot rezolva prin incurajarea investitiilor.

Acesta mentioneaza ca datoriile aferente anului 2008, estimate la doua miliarde de euro, s-au micsorat in 2011 cu circa 50%.

"Proiectele private vor fi in acest an de trei ori mai mici decat cele finantate de la bugetul de stat.

Proiectele cu fonduri europene vor fi in crestere, dar efectele se vor vedea in 2012, deoarece anul acesta avem doar licitatii", a mai spus Cristian Erbasu.

La sfarsitul anului trecut, reprezentantii Patronatului Societatilor din Constructii sustineau ca Guvernul are creante de peste un miliard de euro pentru lucrari finalizate in 2009 si ca, incepand cu 2010, constructiile civile au stagnat in Romania din cauza crizei financiare.

Guvernul a intrat in 2010 cu o datorie de doua miliarde de euro pentru lucrarile finalizate in 2009 de catre constructori, din care au fost platite circa 50%.

In 2010 a avut loc o cadere dramatica pe segmentul constructii civile, programul de reabilitare a cazut, deci piata constructiilor a stagnat.

Proiectele din constructii au scazut cu 50%  s-a redus numarul de angajati cu 40%, iar cei care mai sunt in activitate nu si-au luat salariile", declara, in decembrie 2010, presedintele PSC, Cristian Erbasu.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#firma contructie, #firme contructii, #firma, #constructii, #datorie firma, #firme datorii stat , #stiri Erbasu