Erste Group si BCR crediteaza grupul Mechel cu 50 milioane euro

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 11:28
2172 citiri
Erste Group si BCR crediteaza grupul Mechel cu 50 milioane euro

Erste Group Bank AG si Banca Comerciala Romana (BCR) au anuntat miercuri semnarea incheierii unui contract de credit in beneficiul companiilor SC Mechel Campia Turzii, SC Mechel Targoviste, SC Ductil Steel si Laminorul. care fac parte din grupul Mechel, in valoare totala de 50 milioane euro.

"Acordul de imprumut este unul de tip multiborrower multivaluta pentru finantarea capitalului de lucru, cu garantii materiale (stocuri si creante), precum si scrisoare de garantie din partea companiei mama, Mechel OAO. Cele 50 de milioane de euro reprezinta refinantarea unor credite in valoare totala de 35 milioane de euro, la care se adauga o noua linie de finantare de 15 milioane de euro", se spune in comunicat.

Industria siderurgica a inregistrat anul trecut una dintre cele mai rapide rate de crestere din Romania, de 35,1%. In urmatorii zece ani, productia de fier si otel din Romania va continua sa creasca, cu un ritm mediu de 4,1% pe an.

"Productia de otel este un motor important al economiei, atat din prisma contributiei la exporturi, cat si din prisma locurilor de munca, consumului de energie si de materii prime pe care le genereaza la nivel intern. Grupul Mechel angajeaza peste 7.500 de oameni in cinci orase din Romania si credem ca este responsabilitatea BCR sa sprijinim astfel revenirea economica", a declarat director executiv Group Large Corporate, BCR, Diana Hudymac.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. In Romania, grupul Mechel este prezent din anul 2002 prin sase intreprinderi metalurgice, respectiv Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori din intreaga tara.

#Erste Bank BCR, #credit Mechel , #Investitii