Erste nu vrea sa mai finanteze subsidiarele din Europa de Est

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 13:19
1867 citiri
Erste nu vrea sa mai finanteze subsidiarele din Europa de Est

Grupul austriac Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a declarat ca nu exista "nici nevoia, nici dorinta" de a pastra o promisiune facuta alaturi de alte banci in 2008, cand s-a decis permiterea unui flux de fonduri catre subsidiarele din estul Europei.

Bancile occidentale au facut promisinea cand tari precum Romania si Ungaria aveau deficite de cont curent mai mici decat in prezent, si mai putine optiuni de a le finanta, a declarat Manfred Wimmer, director financiar al grupului in cadrul unei intalniri cu investitorii, scrie Bloomberg.

Acordul, creat de FMI si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, denumit si "Initiativa de la Viena", a fost elementul cheie in evitarea colapsului economic in Europa de est in 2008-2009. Erste, UniCredit SpA si Raiffeisen Bank au fost printre semnatarii acordului.

"Necesarul de finantare a devenit mult, mult prea mic," a spus Wimmer, mentionand ca deficitele de atunci fie s-au micsorat, fie au disparut. "Toata lumea e de acord ca in acest moment nu exista nici nevoie si nici dorinta de a continua cu Initiativa de la Viena.

#Erste Bank finantare subsidiare, #BCR finantare subsidiare Europa , #Investitii