BERD imprumuta divizia Erste Bank din Ungaria

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 16:42
1740 citiri
BERD imprumuta divizia Erste Bank din Ungaria

Erste Bank Ungaria a primit un imprumut de 100 milioane euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru cresterea creditarii companiilor mici si mijlocii, scrie portfolio.hu, relateaza NewsIn.

Intr-un document al BERD se arata ca, in contextul crizei globale, sprijinirea economiilor reale din Europa Centrala si de Est, inclusiv Ungaria, este una din prioritatile BERD.

Linia de creditare acordata diviziei ungare a Erste Bank, a doua banca de retail din tara, va fi folosita pentru acordarea de credite de pana la 1,5 milioane euro companiilor mici si mijlocii.

Finantarea BERD este parte din initiativa comuna cu Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii, care sprijinina sectorul bancar din regiune cu 24,5 miliarde euro.

Finantarea vine in contextul in care BERD a anuntat vineri ca va oferi bancii ungare OTP Bank un imprumut subordonat de 200 milioane euro si va cumpara actiuni in cadrul bancii, in valoare de alte 20 milioane euro.

De la inceperea operatiunilor in Ungaria, BERD a investit peste 2,5 miliarde euro in peste 100 proiecte in infrastructura, energie si in sectorul financiar.

#berd, #erste, #ungaria, #credite, #companii, #imprumut , #stiri Erste Bank