Broker Cluj va incepe un program de restructurare a subunitatilor

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 15:36
1003 citiri
Broker Cluj va incepe un program de restructurare a subunitatilor

Broker Cluj (BRK) vrea sa identifice problemele de la subunitati si sa propuna masuri de restructurare, in urma unei evaluari care va tine cont de profitabilitatea acestora, a declarat, pentru NewsIn, Anton Ionescu, noul presedinte al casei de brokeraj.

"In privinta restructurarii, ne-am gandit in primul rand la sucursale si agentii, prin optimizarea personalului.

In acest sens, am hotarat ca directoarea relatiilor cu subunitatile (Angela Miron - n.r.) si cu o echipa sa inceapa vizitele la sucursale si agentii, sa ia legatura cu personalul si cu problemele din subunitati, pentru ca intr-un timp relativ scurt sa vina cu propuneri de restructurare", a spus Anton Ionescu.

Consiliul de administratie al Broker Cluj s-a intalnit saptamana trecuta pentru a discuta problemele pe care le intampina societatea, dupa sanctiunile aplicate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Principala masura pe care Broker o va lua va fi restructurarea, un proiect in acest sens fiind propus de conducerea executiva a firmei de brokeraj si aprobat de conducere. Noul presedinte al Broker Cluj, Anton Ionescu, a mentionat ca "in principiu, subunitatile sunt rationalizate, dar in urma evaluarii vom tine doar personalul competitiv si calificat".

Totodata, se va tine cont de rentabilitatea si profitabilitatea subunitatilor. Totodata, conducerea Broker a anuntat ca a inceput pregatirile pentru data de 1 iunie, cand Bursa va intra pe conturile globale.

"Am trasat sarcinile pentru ca, in cel mai scurt timp, sa fim capabili sa operam tranzactii pe conturile globale", a spus Ionescu.

Bursa de la Bucuresti a consultat recent brokerii cu privire la capacitatea acestora de a tranzactiona pe sistemul conturilor globale, care ar putea fi introdus de la 1 iunie pe toata piata, dupa ce, in prezent, acest sistem este folosit doar pentru trazactiile cu Erste Bank (EBS).

Luni, Broker a anuntat ca va infiinta o comisie de audit, care va avea doi membri - Martin Miron si Vasile Pop - si care va prezenta regulat consiliului de administratie rapoarte asupra activitatii desfasurate.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sanctionat drastic la mijlocul acestei luni conducerea Broker Cluj (BRK), lui Petru Prunea si Adrian Ceuca (sefii Broker de la acea vreme) fiindu-le interzisa desfasurarea de activitati pe piata de capital pentru cinci, respectiv trei ani, in timp ce casa de brokeraj va plati o amenda de 724.000 lei.

Masurile de sanctionare au venit in urma controlului de fond pe care l-au efectuat comisarii CNVM la casa de brokeraj.

Potrivit ordonantelor, la firma de brokeraj s-au descoperit mai multe nereguli, printre care si nerespectarea unei decizii cu privire la interzicerea desfasurarii temporare a activitatilor la sucursalele Alba Iulia, Arad, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu si Timisoara. 

#brokeraj, #restructurare, #subunitati , #stiri Erste Bank