Cel mai mare actionar al Erste Bank infiinteaza o banca de economii cu scopuri caritabile

Joi, 18 Mai 2006, ora 14:56
1023 citiri

Desi este una dintre cele mai bogate tari din lume, din ce in ce mai multe persoane in Austria ajung sa intampine grave probleme de natura sociala sau financiara, ceea ce duce la reducerea sprijinului din partea bancilor, prin inchiderea conturilor acestora in cadrul respectivelor institutii financiare. Contul in banca si serviciile ce decurg dintr-o relatie constanta cu banca, respectiv, efectuarea de plati, joaca un rol crucial in viata de zi ci zi prin facilitarea unor tranzactii cu caracter permanent. Un exemplu ar fi serviciile de achitare a cheltuielilor pentru utilitati prin ordine de plata permanente. Astfel, lipsa unui cont in banca va genera dificultati in achitarea datoriilor curente. In aceeasi masura, existenta unui cont in banca in care sa se livreze salariul reprezinta o conditie la angajare.

In Austria, exista aproape 12.000 de persoane care, din varii motive, nu au acces la un cont in banca. DIE ERSTE osterreichische Spar-Casse Privatstiftung, cel mai mare actionar al Erste Bank, a decis sa puna bazele unei Asociatii a Caselor de Economii care sa dedice efort si resurse rezolvarii acestei probleme. A"Noua Casa de EconomiiA" isi propune sa ofere asistenta tuturor celor interesati in deschiderea unui cont in banca.

Portofoliul sau de produse va fi constituit dintr-un singur tip de produs A- contul cu dobanda pe o perioada limitata, insotit de un card, care, in principiu, nu va include optiunea decoperitului de cont, valabil pe o perioada de trei ani. Limita de trei ani a fost stabilita pe baza anumitor considerente ce tin de experienta cu astfel de clienti, experienta ce a aratat ca beneficiarii isi pot clarifica situatia financiara intre timp, cu atat mai mult cu cat exista si usoare coercitii temporale. Acest cont nu se doreste a fi o solutie permanenta pentru detinatori, ci baza pentru constituirea unui cont permanent in banca.

Prin infiintarea acestei asociatii, Fundatia nu numai ca urmeaza principiile care ii ghideaza existenta, acelea de promovare a conceptului de casa de economii si a unui sistem de bunastare sociala, ci isi asuma o importanta responsabilitate socio-politica.

Fundatia isi propune cu alte cuvinte sa vina in ajutorul acelor persoane care doresc sa isi refaca vietile si sa se bucure de stabilitate, cel putin in ceea ce priveste relatia cu banca, oferindu-le astfel posibilitatea unui nou inceput pe plan social si financiar. Acest exercitiu se doreste a fi unul care sa contribuie la intarirea simtului raspunderii individuale si a increderii in capacitatea de administrare a finantelor personale. Contul deschis la noua casa de economii va fi insotit de un pachet servicii adiacente care include consultanta si suport din partea unor organizatii de asistenta sociala (ONG-uri precum Caritas sau organizatii de consultanta in restituirea datoriilor).

Mai mult, caracteristicile acestui produs au fost dezvoltate in colaborare cu astfel de organizatii. Existenta unei relatii cu un astfel de organism, precum si o recomandare din partea acestuia vor constitui conditiile aplicarii pentru un astfel de cont in cadrul programului ce va fi lansat in luna octombrie a acestui an.

Casa de Economii va fi prima organizatie de profil infiintata in Austria din anul 1889. Banca are un capital social de 5,8 milioane Euro, al carei actionar unic este DIE ERSTE osterreichische Spar-Casse Privatstiftung. Casa de economii isi va lansa operatiunile la data de 4 octombrie 2006, lansare ce coincide cu aniversarea infiintarii casei de economii Erste Bank (DIE ERSTE osterreichische Spar-Casse). Aceasta nu va avea filiale proprii, cu exceptia unui birou de consultanta pentru clienti. Noua casa de economii va debuta ca parte a unui proiect-pilot dezvoltat in estul Austriei si isi va desfasura operatiunile prin intermediul retetei de distributie a Erste Bank. Baza de clienti este asteptata sa fie de 2.000 de clienti in faza initiala.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...