Criza amana un proiect imobiliar in care este implicat Patriciu

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 09:43
1913 citiri
Criza amana un proiect imobiliar in care este implicat Patriciu

Proiectul imobiliar Smart Park, de 300 milioane euro, din zona Pietei Presei din Capitala, in care este implicat omul de afaceri Dinu Patriciu, va fi inaugurat in 2012, cu doi mai tarziu decat se anuntase initial, a declarat marti omul de afaceri, precizeaza NewsIn.

"Investitia se ridica la 300 milioane euro. Acesta urmeaza sa fie finalizat in trei ani, in 2012. Intarzierea proiectului s-a produs din cauza ca l-am adaptat unei piete care nu mai e cea de acum. A scazut piata imobiliara, boom-ul a fost anul trecut, nu acum", a spus Patriciu.

In martie 2008, Patriciu a declarat ca acest proiect urma sa fie inaugurat "peste doi ani", adica in 2010. Astfel, proiectul va fi gata cu doi ani intarziere.

Proiectul apartine unui grup de investitori format din Immorent (societate membra a Erste Group), Grupul Rompetrol si familia Patriciu au creat un parteneriat pentru realizarea Smart City, ansamblu urbanistic a carei investitie este estimata la 300 milioane euro.

Finantarea proiectului va fi asigurata de Erste Bank.

Smart City se doreste a fi unul dintre cele mai moderne proiecte arhitecturale din Europa si va fi situat la mica distanta de centrul Bucurestiului, in zona de nord, in apropierea lacului Baneasa. Suprafata intregului proiect va fi de 150.000 mp construiti.

Dinu Patriciu anuntase anul tercut ca a cumparat in 1991 un teren in spatele Casei Presei Libere pe care se va construi noul sediu al Rompetrol si 1.000 de apartamente. Acesta nu a specificat daca este vorba de sediul Rompetrol Group sau Rompetrol Holding.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#criza, #patriciu, #afaceri, #boom, #erste, #bank, #rompetrol, #piata , #stiri Erste Bank