Erste Bank si institutul ZEW: perspective mai bune pentru leu si Bursa

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 14:58
1539 citiri
Erste Bank si institutul ZEW: perspective mai bune pentru leu si Bursa

Situatia economica din Romania se va imbunatati in urmatoarele sase luni, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de Erste Bank si institutul ZEW in randul expertilor financiari din Europa Centrala si de Est, care indica perspective mai bune atat pentru economie, cat si pentru leu si bursa.

Indicatorul situatiei economice actuale a stagnat in decembrie la -76, insa indicele asteptarilor analistilor privind economia romaneasca a crescut la 38,7, de la 22 in noiembrie, precizeaza Mediafax.

Cifrele reprezinta raportul dintre raspunsurile cu caracter pozitiv si cele negative, pesimiste, privind chestiunile puse in discutie de ZEW.

"Indicele asteptarilor economice pentru Romania a crescut cu 16,7 puncte, la 38,7 puncte. Aceasta este in continuare penultima cifra (inaintea Croatiei - n.r.) dintre rezultatele inregistrate de tarile analizate. Totusi, mai mult de jumatate dintre expertii intervievati anticipeaza imbunatatirea conditiilor economice din Romania in urmatoarele sase luni", se arata intr-un raport Erste/ZEW care cuprinde rezultatele sondajului.


Totodata, indicatorul referitor la asteptarile economistilor privind inflatia a crescut la 0,1 in decembrie, de la -13,7 in noiembrie.


Cursul leului este mai bine vazut de analisti, indicatorul urcand de la 2,2 la 18,6, iar Bursa va avea o evolutie buna in urmatoarele sase luni, confom unei cresteri a indicelui de la 10 la 31,6.


Pentru Europa Centrala si de Est, indicatorul ZEW al situatiei economice actuale a urcat usor in decembrie, la -47,1, de la -48,1 in noiembrie, dar indicele asteptarilor economice a crescut puternic, de la 30,9 la 52 de puncte.

 

#economica, #indicator, #inflatie, #revenire, #situatie , #stiri Erste Bank