Erste cere acordul pentru a majora la nevoie capitalul cu 200 mil. euro

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 12:20
1238 citiri
Erste cere acordul pentru a majora la nevoie capitalul cu 200 mil. euro

Conducerea Erste Bank cere actionarilor sa reinnoiasca imputernicirea acordata directoratului de a efectua eventuale majorari de capital in urmatorii cinci ani, in valoare de pana la 200 milioane euro, potrivit convocatorului transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza NewsIn.

"Erste Group nu planifica in acest moment niciun fel de majorare de capital. Capitalul Erste Group s-a imbunatatit in 2009 cu 5 mld. euro si se situeaza in acest moment la un nivel confortabil.

Convocatorul AGA precizeaza doar ca se va propune reinnoirea imputernicirii Directoratului Erste de a efectua o eventuala majorare de capital in urmatorii cinci ani, in cazul in care va fi nevoie", a spus purtator de cuvant in cadrul Erste Group pentru Europa de Sud-Est, Alina Costache.

Daca propunerea va fi aprobata de actionari, directoratul Erste va putea emite pana in 2015 pana la 100 milioane de actiuni, urmand ca pretul emisiunii si conditiile de vanzare sa fie stabilite ulterior de directorat, cu aprobarea consiliului de supraveghere.

"Erste Group Bank AG doreste sa creeze premisele indeplinirii posibilelor viitoare cerinte de capital provenind din modificari ale reglementarilor legale, partial sau integral prin intermediul unor majorari ale capitalului social.

In plus, dezvoltarea viitoare a societatii, care ar putea necesita cumpararea altor societati comerciale sau de participatii in alte societati comerciale, ar trebui asigurata.

Pentru ambele scopuri va fi necesara dotarea societatii cu capital suplimentar", se arata in convocatorul Erste, transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii bancii austriece vor lua o decizie cu privire la propunerile conducerii in 12 mai.

Tot atunci, actionarii Erste vor trebui sa aprobe distribuirea profitului evidentiat in bilantul societatii la sfarsitul anului trecut, de 386,75 milioane euro, astfel incat detinatorii de titluri de participatie sa primeasca un dividend in valoare de 0,65 euro/actiune, ceea ce reprezinta 8% din valoarea nominala.

AGA va lua in discutie si indemnizatia alocata consiliului de supraveghere, propunerea fiind de 350.000 euro, modul de impartirea a acestei sume urmand sa fie decis de consiliu. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#capital, #erste, #majorare , #stiri Erste Bank