Erste: Era creditarii neconditionate s-a terminat, statele trebuie sa dea socoteala

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 16:44
1608 citiri
Erste: Era creditarii neconditionate s-a terminat, statele trebuie sa dea socoteala

Ungaria isi poate redobandi increderea investitorilor in circa un an daca fac schimbari, iar grecii vor avea nevoie de foarte mult noroc pentru a rezolva criza datoriilor, a declarat directorul general al Erste Bank Andreas Treichl.

Era creditarii nerestrictionate pentru state si municipalitati s-a incheiat, iar acum a venit vremea socotelilor dupa probleme create incepand de acum 30 de ani, a declarat reprezentantul Erste, citat de Bloomberg.

Tarile din Europa Centrala si de Est sunt intr-o pozitie mai buna sa depaseasca actuala criza din zona euro "intrucat in realitate sistemul financiar din regiune este destul de sanatos", a spus Treichl, miercuri, la Praga.

Problemele economice si politice ale Ungariei au un impact "negativ asupra regiunii", insa autoritatile de la Budapesta pot redobandi increderea investitorilor in circa un an daca fac schimbari, inclusiv o intelegere cu Fondul Monetar International, a spus el.

In Grecia, initiativele private de a rezolva criza datoriilor tarii "vor avea probabil nevoie de foarte mult noroc", a adaugat directorul Erste.

Retrogradarea Austriei de catre S&P ar putea determina o decizie similara in cazul grupului Erste, insa efectul asupra grupului financiar ar fi redus. Erste va ajunge la o rata de adecvare a capitalului de 9% pana in iunie, daca nu se intampla ceva care sa impiedice acest proces, a afirmat Treichl.

Grupul Erste este prezent in Romania intermediul grupului BCR, care include BCR, BCR Banca pentru Locuinte, good.bee Service, BCR Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities si BCR Chisinau.

#Erste Bank criza financiara, #director general Erste declaratii, #economie mondiala 2012 analiza Erste , #stiri Erste Bank