Erste ia 440 milioane euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor din Austria si estul Europei

Marti, 19 Mai 2009, ora 16:40
1997 citiri
Erste ia 440 milioane euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor din Austria si estul Europei

Erste Group Bank a semnat marti un acord de finantare de 440 milioane euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru creditarea companiilor mici si mijlocii din Europa Centrala si de Est, conform unui comunicat al grupului, citat de NewsIn.

Astfel, in urma acordului, Erste Group Bank va finanta intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Europa Centrala si de Est prin subsidiarele grupului bancar din Cehia, Austria si Ungaria si prin divizia de leasing imobiliar a Erste Group si Sparkassen, Immorent.

Ceska Sporitelna, subsidiara ceha a Erste, va putea finanta IMM-urile cu 200 milioane euro, Erste Bank Oesterreich, subisidiara din Austria a grupului, va da credite de 100 milioane euro in urma acordului, iar Erste Bank Ungaria va finanta cu 40 milioane euro credite ale IMM-urilor din sectorul protectiei mediului, energiei si infrastructurii.

Immorent, prezenta in regiune pe pietele din Ungaria, Slovacia, Polonia, Romania, Bulgaria, Slovenia si Austria, va putea credita de asemenea IMM-urile cu 100 milioane euro, bani acordati de BEI ca parte a acordului cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Mondiala in valoare de 24,5 miliarde euro pentru sustinerea IMM-urilor din Europa Centrala si de Est in contextul crizei financiare internationale.

"BEI va contribui cu 11 miliarde (euro) in cadrul acestui pachet, in principal pentru creditarea IMM-urilor prin intermediul bancilor partenere. BEI si-a unit fortele cu Erste Group, care are o retea stabila si expertiza in Europa Centrala si de Est pentru a oferi sustinerea financiara de 440 milioane euro", a spus vicepresedintele BEI, Matthias Kollatz Ahnen.

Imprumuturile mentionate sunt tipuri noi de credite in conformitate cu prioritatile BEI de a-si intari sustinerea in fata IMM-urilor europene ca sa ajute la atenuarea efectelor crizei financiare actuale.

In acest sens, BEI simplifica procedurile si creste raza de acoperire a finantarilor, adresandu-se si capitalului de lucru si activelor intangibile, se arata in comunicat.

"In actualul mediu turbulent, trebuie sa ne asiguram mai mult ca niciodata ca IMM-urile au acces imbunatatit la finantare, pentru a-si continua activitatea.

Ca investitori pe termen lung in Europa Centrala si de Est, atat Erste Group, cat si BEI raman responsabili in asigurarea unui flux continuu pentru creditarea economiei reale", a spus directorul general al Erste Group, Andreas Treichl.

Immorent, infiintata in 1970 in Austria, este o subsidiara detinuta in totalitate de Erste Bank Group si Sparkassen si a definitivat pana in prezent peste 1.000 de proiecte comerciale, rezidentiale si cladiri administrative. Compania de leasing imobiliar Immorent Romania si-a inceput activitatea in 2005. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finantare, # IMM-uri, # companii, # creditare , #stiri Erste Bank