Romania, pregatita sa infrunte o noua criza

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 14:57
1274 citiri
Romania, pregatita sa infrunte o noua criza
Economistul Juraj Kotian unul dintre analistii care au semnat studiul Erste Group/SURSA: erstegroup.com

Romania este una dintre tarile din Europa Centrala si de Est care s-ar comporta mai bine ca acum trei ani, in cazul aparitiei unei noi recesiuni.

Tara noastra a obtinut cel mai bun rezultat din regiune in privinta reducerii deficitului structural, de la aproape 9% din PIB in 2007 la aproximativ 3,3% conform estimarilor Comisiei Europene pentru 2011. Acest lucru se datoreaza presiunii pe care piata si FMI au facut-o asupra guvernului, se arata intr-un raport publicat de Erste Group.

Studiul analizeaza capacitatea tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE) de a infrunta o eventuala criza economica. Raportul specifica si ca tara noastra sta bine in cazul nivelului datoriilor. Ratingurile Romaniei si Cehiei au fost imbunatatite in urma procesului de consolidare fiscala.

Raportul publicat de Erste Group arata ca tarile ECE sunt mult mai pregatite sa faca fata crizei decat erau in urma cu trei ani. "Datorita reducerii dezechilibrelor fiscale si externe, contractia economica nu ar trebui sa fie la fel de severa ca in 2009", declara analistul Juraj Kotian.

#noua recesiune, #noua criza, #Romania noua criza, #raport erste group, #raport Romania , #stiri Erste Bank