European Drinks garanteaza credite cu distileria

Vineri, 14 Iulie 2006, ora 11:37
1404 citiri

Grupul de firme European Drinks va garanta cu unitatile de productie o serie de finantari, in valoare totala de circa 61 de milioane de lei, acordate de Banca Comerciala Romana unor firme din cadrul grupului. Astfel, European Drinks SA va garanta majorarea cu 39 milioane lei a liniei de credit acordate de Banca Comerciala Romana (BCR) companiei Scandic Distilleries, cu mai multe terenuri si active de productie.

Printre garantiile prezentate se numara distileria de alcool si instalatiile aferente, precum si fabrica de bere de la Draganesti. De asemenea, mai multe firme din grup vor garanta cu active doua linii de credit primite de Rieni Drinks de la Banca Comerciala Romana. Una dintre finantari a fost majorata cu patru milioane de dolari, iar cealalta are o valoare de trei milioane de euro.

Printre societatile din grup care au constituit garantii pentru aceste finantari se numara European Food, Rieni Drinks si Scandic Distilleries. Garantiile includ, printre altele, doua hale si terenul fabricii de bere de la Draganesti, distileria de alcool, gospodaria de apa de la Tiganesti, terenuri, echipamente, gaj fara deposedare asupra marcii Burger.

Fabrica de bere de la Draganesti, judetul Bihor, a inceput sa produca in august 2003, in urma unei investitii de peste 50 milioane euro realizata prin intermediul unui proiect greenfield.

Spre sfarsitul anului trecut, conducerea grupului a anuntat ca va investi in urmatorii doi ani circa 100 milioane de euro in fabrica de bere a carei capacitate de productie va fi marita pana la 3,5 milioane hectolitri.

Pe de alta parte, European Drinks ar putea contracta de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) un credit sindicalizat in valoare de 250 milioane de euro, pentru a finanta planurile de extindere.

Investitiile vor fi derulate pe o perioada de 2-3 ani si vizeaza activitatile din industria alimentara, localizate in zona celor trei platforme ale companiei - Rieni, Stei si Sudrigiu.

Grupul European Drinks, detinut de fratii Ioan si Viorel Micula, are o cifra de afaceri anuala de peste 500 milioane euro, avand activitati in mai multe sectoare printre care cel alimentar, productia de bauturi alcoolice si sucuri, dar si in domeniul hotelier.

Bloombiz