European Drinks se declara pe locul 3 in campionatul berii

Luni, 07 Iunie 2004, ora 19:16
1407 citiri

Dupa primele 4 luni, SabMiller anunta o cota de piata de 20,5%, Interbrew 20,2%, iar Brau Union A- 30,65%

Cel mai recent comunicat de presa remis AdvertisingMaker si AdMaker.ro de catre reprezentantii Grupului European Drinks anunta ca European Food, producatorul berii Burger, a ajuns pe locul trei in topul companiilor de bere din Romania. European Food citeaza in acest sens drept sursa doua studii de piata.

Cercetarile de retail audit efectuate de Ac Nielsen au scos la iveala ca European Food are o cota de piata in volum de 12,7%. Un studiu Gfk Consumer Scan, efectuat de data aceasta asupra consumatorilor, a indicat o cota de piata de 14,56%. Acelasi studiu mai spune si ca Burger este cea mai vanduta marca de bere din perioada martie-aprilie, cu o cota de piata de 14,14%.

Mentionam ca la sfarsitul lunii aprilie, Interbrew a anuntat o cota de piata de 20,2%(conform cifrelor de retail audit ale MEMRB). De asemenea, SabMiller a achizitionat complet la inceputul lunii mai fabrica de bere Aurora Brasov si a declarat o cota de piata cumulata de 20,5%. Liderul pietei de bere ramane in continuare Brau Union cu o cota de piata volumica de 30,65% dupa primele patru luni (conform datelor AC Nielsen).